Geocaching och middag

Igår blev det en tripp till Redbergsplatsen för lite geocachande. Tre och en halv timme var jag ute och promenerade, mest på asfalterade gator men det blev även lite parker och annat och en dos flås för att komma upp till en cache med utsikt över Gårda. Verkar ha hjälpt i vilket fall - har gått ner över ett kilo på två dagar?! Det låter väldigt mycket, så jag vet inte... kanske att jag hade "mycket i magen" när jag vägde mig för två dagar sen, eller så ligger jag väldigt lågt just nu och det planar ut igen... men hoppas jag håller mig här nere - och fortsätter gå ner, så klart!

Ikväll är det finmiddag med släkten för att fira farmors födelsedag. Jag har inte varit på restaurang sedan operationen (och inte på ett bra tag innan den heller) så det känns lite nervöst så klart - tänker på risken att dumpa osv. Ska försöka äta långsamt och tänka efter på vad jag stoppar i munnen... För mig är det enklare att äta långsamt bland andra, äter jag själv blir det gärna att jag trycker in det för snabbt i munnen.

Ska också försöka fixa lite kort idag - kommer vara hemma hos familjen innan vi åker på eftermiddagen, ska be något ta några kort på mig då.

Nya mått!

Det var ju riktigt länge sen jag tog mått på mig själv. Ja, jag har ju faktiskt bara gjort det en gång innan, om man inte räknar måttagningarna på Östra. Idag tog jag lite nya mått. Jag tycker det är svårt att komma ihåg exakt var jag mätte sist och hur hårt osv, så det är ungefärliga värden...
 
Kroppsmått:
Hals - 39 cm 35 cm (-4 cm)
Byst - 115 cm 106 cm (-9 cm)
Midja - 114 cm 95 cm (-19 cm)
Överarm - 44 cm 39 cm (-5 cm)
Rumpa - 128 cm 113 cm (-15 cm)
Lår - 71 cm 66 cm (-5 cm)
 
Längd - 166 cm
Vikt - ~103 kg 87 kg (-16)
BMI - 37.4 31.6
 
Nog har det hänt grejer!
Det är på sätt och vis synd att jag inte har mått från när jag var som störst. Min totala viktminskning nu är ju 35 kg och dessa mått visar bara skillnaden mellan 16 kg. Det måste vara en mycket större skillnad egentligen! Jag kan förundras när jag t.ex. ligger i badet över att jag plötsligt känner ben (alltså skelett) under huden. Jag kan känna mina revben - wow! Och när jag skriver på tangentbordet ser jag benen i mina händer puta ut lite. Och det är svårare att sitta länge på en stol eller ligga i samma position... Det är en underlig men härlig känsla, att man börjar se mer "normal" ut. Sen är det förstås trist med all hud som hänger och slänger överallt - speciellt på armarna - men det är ändå ett pris värt att betala, även om jag nog aldrig kommer trivas i bikini eller tröjor utan ärm. Kanske man kan överväga en operation där någon gång i framtiden, men det är mycket tid kvar att fundera innan den dagen eventuellt kommer.
 
Har inga nyligen tagna bilder på mig själv, men ska försöka fixa snart - skulle vara kul att jämföra lite!

Uppdatering

Aj aj, har varit dålug på att skriva igen. Har liksom inte så mycket att säga. Livet rullar på, upp och ner. Vågen stod igår på 88,4 kg, idag på 89,1 hm... Men det går väl åt rätt håll, även om det går mycket trögare nu känns det som!

Försöker röra på mig så mycket jag kan - igår gick jag i skogen nästan nonstop i 6 timmar med hunden. Det är smått fantastiskt att känna att man faktiskt orkar så mycket mer nu, 34 kg lättare! Jag har alltid gillat att promenera men förr blev jag direkt svettig även om jag inte var så ansträngd. Och efter slingan runt den stora sjön i närheten - ca 12 km - var jag ganska slut. Men igår gick jag, tror jag, över två mil och var inte ens svettig - om något frös jag lite! DET är framsteg man kan ta på och bevis för att jag mår bättre idag än för ett år sen. Jag vet att jag aldrig kommer få en 'snygg' kropp men det är heller inte mitt egentliga mål, utan jag vill må bättre och orka mer, inte alltid vara den trötte, den otränade, den som inte orkar hänga med i andras tempo. Att vara som alla andra helt enkelt.

I maj varje år anordnas en vandring i skogsmiljö närheten. Jag har tänkt i många år att jag ska gå med, men det har aldrig blivit av. Huvudvandringen är på 2,5 mil men de anordnar också en kortare på 1,5 mil, fast då får man inte diplom osv. Har övervägt om jag verkligen skulle orka med den längre, även om den så klart känns roligare att kunna genomföra än den korta, men efter hur bra det gick igår så tror jag att jag ska klara det! Så i år ska jag jävlar anamma anmäla mig till den där vandringen...!

Go go go!

Det sista har det inte hänt så mycket på vågen, känns det som. Säkert har jag slarvat... Så nu har jag fixat en kaloriräknare på telefonen för att få bättre ordning. Och den här helgen har jag hållit igång! 3.5 timmars geocachande igår, 4.5 timmar i skogen idag (yes, mer geocachande, så klart!). Det ska väl förhoppningsvis få lite fart på förbränningen!

Talltita

En blogg där jag skriver om mitt liv före och efter en Gastric bypass-operation.

RSS 2.0