I mitt kylskåp...

Detta finns i mitt kylskåp just nu...
 
Mejeriprodukter
Creme Fraiche
Yoghurt
Margarin
Apetina
Ost med låg fetthalt
Mjölk
 
Frukt och grönt
Gurka
Tomatpuré
Majs
Äpple
Paprika
Delikatessgurka
 
Kött & ägg
Kokt skinka
Ägg
 
Övrigt
Jordnötssmör
Köttfärssås (rester)
Jordgubbssylt
Lingonsylt
Potatis
Gul-, röd- och vitlök
Currypasta
Ketchup, senap
Japansk soya
Olivolja
Chilisås
 
Desto mer i frysen också, men det orkar jag inte skriva upp! ;)

Snart helg...

Jodå, det blev en joggingrunda trots allt. I ihållande regn, men vi bor ju i Sverige så det är nog bara att vänja sig!

På ett forum jag är med i har man just nu diskussionstråden 'Vad finns i ditt kylskåp?'. Det ska jag svara på ikväll när jag är hemma och kan kolla i lugn och ro. Förresten tänkte jag ändå handla efter jobbet så blir nog ett bra tillfälle för en sådan undersökning då - annars är där ganska tomt just nu! Jag vill gärna ha ett sådant där kylskåp fyllt med frukt och grönt, men det har känts lite dumt när jag så ofta fått slänga så mycket - oftast har jag inte hunnit äta upp allt innan det blivit dåligt. Nu är jag dock kaninägare (igen!) vilket underlättar, för då kan jag i alla fall ge henne rester med gott samvete!

Regn och slask...

Ja, idag är vädret då inte särskilt roligt! Men jag ska försöka ta mig ut på en liten löparrunda ändå, vi får väl se när jag kommer hem...

Idag såg jag i alla fall att extravikten från midsommar är borta. Svårt ibland att säga om det man ser på vågen verkligen är ens 'sanna' vikt eller om det är tillfälligt för att man ätit mycket eller så... Jag vet att jag nog väger mig för ofta men jag tycker det är, tja, intressant. Och jag tror ändå jag kan hålla det på en hälsosam nivå... Det är inte så att jag får panik om vågen går upp, jag vet att det finns olika faktorer som påverkar.

Idag stod vågen i alla fall på 78.4 vilket känns väldigt positivt - det lägsta hittills har nämligen varit 78.3 kg. Min officiella vägdag är fredagar, ska bli spännande att se vad det står då...

Hoppla!

Hm, har legat på latsidan sista veckan. Massor av god mat och så ingen träning på det, på grund av en förkylning. Syntes på vågen igår kväll också - ett kilo upp, aj aj. Så idag blev det att ta nya tag igen. Löprunda efter jobbet, totalt 15 minuter effektivt joggande (plus 5 minuter uppvärmning och 5 minuter nedkylning). Det gick inte fort... men det gick... träningsvärk till trots. Träningsvärk? Jo, igår provade jag på att rida för första gången på säkert 15 år (sist var när jag var kanske 12 år och studsade runt en stund på en kompis syrras fjording). Jag är ingen hästmänniska direkt, men mina föräldrar har ju häst och lillsyrran är väldigt aktiv och tävlar med sin quarterhäst, så jag är ändå runt hästar. Innan var jag ju för tung för att rida (med gott samvete, i alla fall!) men igår gjorde vi ett försök. Det var inte det lättaste men ganska kul ändå! Eftersom hästen har westernutrustning var det inte så svårt att hålla sig kvar i sadeln (de är väldigt "lättsuttna") men det var värre att hålla ordning på alla tyglar och annat - speciellt i traven! Och träningsvärk fick jag som sagt..!
 
Bjuder på några bilder från gårdagens tur. Insåg när jag tittade på bilderna att jag måste köpa en ny munkjacka - den på bilden är ganska gammal och storlek 48/50, alldeles för stor, ser ut som om jag har en jättemage som hänger ut...
 
 

Glad midsommar!

Glad midsommar allihopa!

Geocachingbilder

Är just nu förkyld och eftersom energin därmed inte är på topp har jag legat lågt med motionen de sista dagarna. Men i förrgår var jag i alla fall och geocachade i ungefär timmar i Änggårdsbergen. En riktigt vacker plats med mycket att upptäcka. Här kommer några bilder från turen - det blev mycket uppför och nedför mellan de olika cacherna, jobbigt men bra för flåset...
 
 

Kotroll

Idag var jag på sexmånaderskontroll... Visste egentligen inte vad jag skulle förvänta mig... men det gick jättebra! Ibland läser man på bloggar från andra GBP-opererade och det känns som vikten bara rasar av dem medan man själv går i en långsammare takt... Men faktum är att dietisten sa att jag gått ner snabbare än genomsnittspatienten - det hade jag inte väntat mig! Faktiskt, sa hon, har jag på ett halvår gått ner så mycket som många patienter gör på ett år. Det trodde jag inte, men det var kul att höra så klart! Mycket beror det nog på att jag verkligen försöker röra på mig och hålla igång, trodde hon. Skönt att det går åt rätt håll!

Jogga jogga jogga

Igår var en lååång dag på jobbet, därför var jag osäker på hur joggingturen skulle gå, men jag hade liksom inget val, behövde klämma in den för att hinna med alla veckans pass. I efterhand får jag dock säga att det gick över förväntan! Detta var ju näst sista passet i utmaningen. Upplägget var 5 minuters uppvärmning, 10 minuters jogging, 2 minuters gång och sen ytterligare 6 minuters jogging. När jag såg upplägget tänkte jag att 'det där går nog aldrig' - men, det gjorde det! Sammanlagt sprang jag 2,3 km. Målet är ju 3 km, så vi får se om jag hinner springa 700 m mer/snabbare nästa gång... Om inte är det ju bara att köra på tills man uppnår det målet. Min plan är att fortsätta med den här rundan efter att utmaningen är klar. Vet inte om jag hinner springa tre dagar i veckan hela tiden, men ska försöka springa minst två dagar i veckan i alla fall. Jag är faktiskt lite impad att det gått såpass bra ändå, jag har definitivt blivit bättre under dessa 4 veckor! Sen är ju 2,3 km inte mycket att skryta med kanske, men från absolut noll till nääästan 3 km på en månad tycker jag ändå är helt godkänt!

Sommar på G

Det är så mycket på gång nu... Mycket roliga grejer, men också mycket att hålla reda på! Får väl helt enkelt försöka ta en dag i taget...

Imorgon jobbar jag tidiga skiftet, vilket ska bli riktigt skönt. Efteråt blir det raka vägen hem i ilfart för att rasta jycken och byta om, sen hem till päronen. Syrran går ut nian och det ska vara lite mingel och sådant på hennes skola, de ska visa vad de arbetat med osv. Mamma kan inte gå eftersom hon jobbar, så det blir jag och pappa som går.

På fredag ska vi på Liseberg med jobbet på kvällen. Vi gjorde det förra året och hade jätteskoj, det ska nog bli kul i år också. Hoppas någon tar lite kort. Det blev lite bilder förra året och det skulle vara kul att jämföra bilderna...

Till helgen ska jag förhoppningsvis hämta hem en mycket efterlängtad kaninunge. Har över 20 års erfarenhet att ha kaniner, men har varit kaninlös ett tag. Och en kaninunge har jag inte haft sen 2002, för elva år sen... Sista kaninen dog härom året, han var då 11 år gammal (född 2001). Detta är en mellerudskanin, en kritiskt utrotningshotad svensk lantras. Jag har drömt om en sådan under lång tid. Äntligen kan drömmen bli sann! Med tiden vill jag ha en hane också, det kan ta ett tag eftersom det är en sällsynt ras...

Det är väl ungefär vad som händer denna vecka, förutom den vanliga ruljansen med jobb och hunden och allt. Två joggingpass måste jag klämma in också. Bara två kvar innan jag klarat utmaningen! Körde veckans första idag. Det gick trögt, som vanligt, men det gick! Tror jag ska fortsätta med samma runda ett tag efter att utmaningen är avklarad. Det känns som en ganska lagom utmaning just nu!

Shoppa loss!

Ok oj oj, idag har det shoppats! Jag och en kompis kom äntligen iväg till Ullared. Jag har köpt hund/fågelsaker, ljus, nagellack i mängder, handdukar och mycket annat... Blev också en hel del kläder! Detta inhandlades i klädväg idag:
- 2 par jeans, ett par i storlek 44, ett i 42 (ett att ha nu, ett att 'växa i')
- 2 vanliga BHs, en sportbh
- 1 par träningsbyxor
- 1 t-shirt
- 1 baddräkt
- 4 pack med underbyxor (sammanlagt 9 st...)
- 2 par leggings
- 4 nattlinnen (big shirt-modell)

Trixigt med storlekar - fick chansa här och där! Valde i ett par fall att ta en lite mindre storlek. Har flera gånger gjort misstaget att köpa kläder som snabbt blivit för stora...

Känns kul med allt nytt. Ska rensa ut och slänga en del gamla underkläder och sånt - har en del som är väldigt slitet!

Lördag

Igår åkte jag hem till föräldrarna. Mest lathet och mys för hela slanten, men idag runt 7 på morgonen drog jag ut för veckans sista joggingtur. Jag hade på mig mina målarkläder som jag har här på gården - en gammal t-shirt och ett par slitna tights. Hade inte riktigt insett hur stora de blivit - fick springa hela rundan genom att hålla uppe byxorna med ena handen... Inte min fräckaste tur! Joggingen gick bra, fast jag var rejält mör i slutet, sista minuterna gick väldigt, väldigt långsamt!

Idag ska jag, föräldrarna och min syster åka och hämta en ponnyvagn. När vi ändå är i de trakterna ska vi besöka Nellys outletbutik i Åhaga, syrran behöver examenskläder. Jag har aldrig varit där så ska bli spännande att se vad som finns. Fast får försöka hålla i pengarna så gott det går, eftersom det är Ullared imorgon!

Fullt ös!

Det har varit en intensiv vecka! I måndags var det Blodomloppet, på tisdagen hade vi gårdsfest på jobbet, onsdag lugn (joggingtur!), igår var ju nationaldagen - då var jag, pappa och två av mina syskon på Carlstens fästning på Marsstrand och hjälpte till under riddarspelen. Det var roligt! Jag åt slarvigt då, mycket onyttigt, men verkar ändå ha lyckats gå ner lite, puh. Trodde att jag nog skulle gå upp...!
 
Idag jobbade jag tidiga skiftet, på väg hem blev det ett snabbstopp för att handla lite grejer jag behövde, sen blev det direkt ut på en joggingtur med Dunder. Samma pass som sist blev det. Jobbigt! Men, lite, lite mindre jobbigare än sist... det går åt rätt håll! Och faktiskt känns det mer givande att springa nu än att gymma. Inte minst är det gratis, och jag kan ta med Dunder. Jag tror att gymmet passar bättre på vintern, för då kommer det nog ta emot att springa. Vi får se vad som händer.
 
Just nu tvättar jag en maskin och ska snart börja packa, sen blir det att åka till föräldrarna över helgen. På söndag ska jag och en kompis åka till Ullared (blev inte av sist vi skulle göra det!) och då hoppas jag köpa lite roliga grejer. Speciellt ska jag kolla efter en sportbehå och en baddräkt...

Löpträning

Medan jag ändå är igång... Idag joggade jag, första passet i vecka tre. Det gick riktigt bra! Det var jobbigt medan jag sprang, men efteråt kändes det som alltid bra. Det var som alltid fem minuters uppvärmning och fem minuters nedkylning, i övrigt 2 x 2 "paus" dvs intervall där man går... resten sprang jag! Totalt en bit över 2 km. Det måste sjutton vara personbästa! Nästa löp blir förmodligen på fredag. Ska bli spännande att se hur programmet är upplagt då. Det är rätt otroligt att man kan förbättra sig såpass mycket på bara två veckor, tycker jag!
 
Jag lägger också in en ny kroppsbild. Jag tog denna igår kväll för att visa en person jag talade med på nätet. Ursäkta hur sliten jag ser ut - hade varit en lååång dag på jobbet och har inte gjort iordning mig eller så...
 

Blomdomloppet!

Har menat att skriva detta inlägg i ett par dagar nu, men har verkligen inte haft tid... Nu så!
 
I måndags deltog jag i Blomomloppet. Det är andra gången jag var med. Sist var 2011. Då vägde jag ca 40 kg mer än idag och var inte lika van vid att gå längre rundor - okej att jag gick mycket med min hund, men inte alls så långt som jag gör idag. Jag gick hela rundan och tyckte nog allt att det tog på krafterna, fast det var roligt.
 
Så hur gick det i år? Ja, riktigt bra får jag säga! Jag var anmäld i samma klass - 5 km på över 30 min - och hade tänkt gå hela rundan. Jag har ju bara joggat i två veckor, det kändes för tidigt att försöka springa och jag tänkte att jag nog skulle göra slut på all energi då...
 
Nog känner man lite tävlingsinstinkt... försökte hålla god fart under hela tiden. Efter ca 3 km kom en uppförsbacke och många saktade ner. Jag kände istället att fasen, nu byter vi växel och ökar - och det gick! Det var en härlig känsla att känna att man orkade höja farten i en uppförsbacke och KÖRA. Och att energinivåerna faktiskt håller!
 
Sen var det bara att fortsätta. När det var kanske 500 m kvar kom en nedförsbacke. Det går ju alltid lite lättare nedåt och jag kände återigen att vad fasen, nu KÖR VI. Och började springa - och sprang hela vägen in i mål! Och ännu bättre - efter att jag sprungit i mål kände jag faktiskt att jag hade mer kvar att ge - jag skulle ha sprungit tidigare! En jobbarkompis tyckte att nästa år ska jag ställa upp i att springa 5 km istället. Det kanske jag gör...
 Min sluttid blev 42:10 för 5 km då alltså. Helt okej, tycker jag!
 
En kul grej får jag tillägga. När jag var alldeles nyopererad pratade jag med en kvinna som gjort samma operation ungefär ett år tidigare. Hon berättade att hjärnan liksom inte hängt med, att hon fortfarande kunde gå in i en butik och be om alleles för stora kläder, att personalen fick säga att "Eh, du ska nog ha en Medium, inte en XL!" ungefär. Det upplevde jag igår... Alla vi som tävlade för vår stadsdel skulle få en t-shirt (neonrosa! Inte mitt förstaval av färg egentligen men vadå, gratis är gott!) och när jag skulle ta emot min gick samtalet ungefär såhär:
"Okej, vilken storlek har du. Medium?"
"Eh, Large tror jag..."
"Prova den här Medium, kom tillbaka om den inte passar!
 
...Den passade! :D Härlig känsla.
När man springer i mål på Blodomloppet får man ju en t-shirt som souvenir. Med viss tvekan tog jag en Medium även här. De är ju unisex-modell och inte direkt figursydda, men misstänkte ändå att den nog skulle vara lite tajt... men det var den inte, den sitter typ perfekt. Härligt!

Härliga helg

Idag blir nog en riktigt vacker dag, klarblå himmel och lysande sol. Jag inledde morgonen med veckans tredje och sista joggingpass. Har inte sprungit sen i tisdags så jag var lite nyfiken på hur det skulle gå, det gick riktigt bra! Appen håller ordning på när jag ska gå och när jag ska springa, idag blev det 3 minuters löpning växlat med 2 minuters gång. Detta innebär att jag nu springer mer än jag går, så det går ju åt rätt håll!

Idag när jag kollade i garderoben insåg jag att jag är i akut behov av sommarkläder - typ kortbyxor, linnen och så vidare. Turligt nog ska jag och en kompis till Ullared på onsdag så då ska jag försöka köpa på mig nya kläder. Förr var ju mitt urval ganska begränsat där, men nu borde det finnas mer att välja på som passar!

Resten av dagen ska förresten spenderas på att städa lägenheten... Om inte solen lyckas locka iväg mig...

Talltita

En blogg där jag skriver om mitt liv före och efter en Gastric bypass-operation.

RSS 2.0