Brrr...

Idag har solen skinit och jag drog iväg för att geocacha. Det började bra, men vad jag frös efter några timmar! Jag hade klätt mig ungefär som jag skulle ha gjort för ett år sen, men det fungerade inte idag... Jag som brukade bli varm och svettas frös som en hund! Fick faktiskt avbryta efter tre timmar på grund av det. Men, 13 nya cacher blev det och i alla fall några kilometer gick man väl iallafall. Alltid något!

Knallar och går

Inte så mycket att skriva de senaste dagarna... Livet knallar och går. Jag kämpar vidare. Känns som det går ganska långsamt just nu, men sakta åt rätt håll i alla fall. Jag och jobbarkompisen har fortsatt att träna två gånger i veckan på gymmet - senast var igår - och jag tycker nog att jag känner lite skillnad i armarna redan... Mina armar är så fruktansvärt svaga men jag tycker nog att de börjar bli lite bättre! Vågen stod idag på 89.3 kg så snart har jag gått ner ett kilo till...

Idag blir nog en lugn hemmadag. Jag somnade sent igår (tv-spelskväll...) men ändå tidigt idag. Annars märker jag att jag är väldigt, vädigt trött på kvällarna. Ofta får jag lägga mig innan kl 22:00, ibland redan vid 21:00 då jag helt enkelt är helt slut. Detta skulle visst vara vanligt i ungefär ett år efter operationen, så vi får se om hur länge det håller i sig.

Nytt delmål!

Idag när jag ställde mig på vågen fick jag en glad överraskning - vågen stod på precis 90 kg. Det innebär att jag uppnått mitt nästa delmål, underbart! Känner inget stort behov att belöna mig själv just nu, vi får se om jag kommer på något eller om jag låter det vara... Under 90 kg känns i vilket fall som en viktig målstolpe. Nu får jag rida islandshäst, då gränsen brukar vara just 90 kg. Inte för att jag känner något skriande behov av att göra det. Men jag FÅR och bara det känns trevligt! ;)

Pust!

Efter en mysig kväll igår har jag försökt hålla igång idag så gott jag kunnat. En lite längre runda på morgonen med jycken, sen två timmar i skogen - rätt kall och blöt nu! Men det var riktigt trevligt i alla fall. Två geocacher hann vi också med, men det finns fler kvar i området så får ta och åka tillbaka någon dag...

Gymmet igen!

Yes, idag blev det gymmet för andra gången denna vecka. Ikväll kommer en kompis över och då blir det tacogratäng och marängsviss till efterrätt, så det känns bra att i alla fall ha ansträngt sig lite inför kvällens matfrossa... Ska försöka komma ut på en någorlunda lång promenix med hunden sen också, så är saken biff!

Planar ut

Den 21:e är det tre månader sen jag opererade mig. Tiden går fort!

När man läst andras bloggar om sin operation har man ibland blivit frustrerad över hur lätt de verkat ha det med maten. Jag har ju dumpat ganska lätt/ofta. Men faktiskt märker jag att det blir enklare och enklare. Jag kan t.ex. dricka ganska mycket till maten nu - det gick inte alls från början. Det känns skönt och jag oroar mig inte direkt för att inte kunna äta 'ordentligt' längre, att jag alltid ska behöva oroa mig för hur jag ska gå, inte kunna planera in något direkt efter maten ifall jag blir dålig osv. Vissa saker har jag svårt för fortfarande, ägg till exempel, men jag är i alla fall väldigt glad över att jag kan dricka till maten nu!

Gymmet igår jag förresten bra... Men man är verkligen otränad! Jag vill speciellt jobba med axlarna och armarna då de musklerna är så otroligt svaga hos mig... Benen har fått desto mer träning under alla år av promenader med hundarna!
Vi ska försöka att träna varje tisdag och någon mer dag - den andra dagen blir svårare att fixa i och med våra skift och så, men på något sätt ska det väl gå att lösa. Finns ju även simhall i byggnaden, så det vill jag också gärna göra då och då.

Nu händer det grejer...

 I söndags dammade jag av appen Endomondo och drog ut igen med Dunder. Detta blev resultatet... Den låga medelhastigheten (brukar försöka hålla runt 5 km/h) får jag skylla på att delar gick genom riktigt eländig terräng - speciellt som jag bestämde mig för att ta en geocache ute i skogen när jag ändå var i närheten. Den tog sin lilla tid - 1 km tog 24 min - mycket för att man fick gå rakt genom en sankmark! Men det var skönt att röra på sig. Extra glad som jag knappt kände minsta svettdroppe. För ett år sen hade jag säkert klarat samma sträcka galant - men jag hade svettats rejält under tiden!
 
Och idag blev det förresten gymmet med jobbarkompisen - äntligen! Vi ska försöka gå två dagar i veckan och hoppas att det get resultat... Kommer nog vara stel i axlarna imorgon, så mycket kan jag säga redan nu! ;)

Frost och sol

Idag har det varit hejdundrande vackert ute - frost och solsken är en härlig kombination! Jag drog iväg till naturområdet i närheten med hunden och gick en liten runda på 3.5 km och passade så klart på att fota. Jag längtar tills våren kommer och det blir enklare att gå längre rundor - nu när jag har bil är det också mycket enklare att gå där. Det tog liksom bort en del av tjusningen när det tog 45 min bara att gå till området där man ville promenera... Med bilen tar det inte många minuter.
 
Var i lokala köpcentret igår och tittade på kläder - vill gärna ha en vårjacka. Det fanns dock inte mycket att välja på ännu. En hittade jag som jag tyckte om, men den fanns inte i den storlek jag behövde. Det fanns en som passade helt okej över magen men var lite tajt över armar och axlar - men den fanns inte i en storlek större utan bara ca 4 storlekar större och då får det kvitta. Som tur är hittade jag faktiskt en vårjacka hemma i skåpet. Den sitter mer eller mindre som ett tält på mig nu, men den funkar okej så jag kan använda den ett tag till. Fick i alla fall tag på det viktigaste - ett par gympaskor. På tisdag ska jag och jobbarkompisen till gymmet och därmed basta!
 
Idag tror jag att jag ska göra hemlagad pizza till middag, mums. Vi får hoppas att magen klarar det, men i liten mängd ska det väl gå bra. Har ju i alla fall rört lite på mig idag så då kan man väl få unna sig lite...
 
Avslutar dagens inlägg med att bjuda på några bilder från idag.

Talltita

En blogg där jag skriver om mitt liv före och efter en Gastric bypass-operation.

RSS 2.0